wrapsandwich

Wrapsandwich, culinair creatief pakwerkje

Elvis Presley had er waarschijnlijk een moord voor gedaan. De populaire sandwich die ik onlangs onder ogen kreeg, deed mij aan zijn beroemde pindakaas-banaan-spekboterham denken.

Onze voedingsgewoonten zijn het afgelopen jaar nogal veranderd. Wereldwijd houden wetenschappers en marketeers lijstjes bij van de laatste trends. Socialmediafora als Tiktok en Instagram zijn daarbij behulpzaam.

Leidde de eerste lockdown tot hamsteren en stond daarna de bakker in ons op, nu blijkt dat het ontbijt aan verandering onderhevig is, met dank aan de Danoontje-generatie. Dat mondt uit in noviteiten als de pindakaas-banaan-chocolade-spek-wrapsandwich. Comfortfood in optima forma, maar ook nieuwe wijn in oude zakken.

Hoe ziet zoiets eruit? Neem een wrapvel en verwarm dat eventueel voor volgens de gebruiksaanwijzing. Maak een kleine inkeping vanuit het midden recht naar beneden. Verdeel de wrap in gedachten in vieren: een compartiment is voor de pindakaas, het andere voor de stukjes chocolade, het derde is voor de bananen en in het vierde komt wat spek.

Leg de kant met de pindakaas op de chocolade en vouw met de klok mee tot een driehoekige caloriebom. Verpak het geheel in aluminiumfolie, stop het in een toaster of oven en verwarm de wrap gedurende een paar minuten.

Elvis zou hier zeker voor kiezen, maar omdat de gevolgen van de lockdown ook niet aan mij zijn voorbijgegaan, heb ik een gezondere variant bedacht, waarmee je ook naar hartelust kunt variëren.

Ingrediënten voor een kleurige wrapsandwich voor 3 tot 4 personen

1 puntpaprika, in fijne ringetjes

olijfolie

3 pastinaken, in dunne plakjes

3 tenen knoflook (ongepeld)

wat milde sambal

1 avocado, in smalle reepjes 

wat plakken belegen komijnekaas 

een handvol kerstomaatjes, fijngesneden

wat platte peterselie (ter garnering)

4 (volkoren) wrapvellen

Rooster de paprikaringetjes in een beetje olijfolie in een koekenpan. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de pastinaakplakjes erop uit. Leg er wat tenen knoflook bij. Er kan wat peper overheen. Giet er een scheut olijfolie over. Rooster de pastinaken zo’n 15 tot 20 minuten in de oven, op 200 graden. Doe dan de plakjes in een kom, knijp de teentjes uit en voeg ze toe, en giet er nog wat olijfolie bij. Pureer het geheel en breng op eventueel smaak met een beetje sambal.

Maak de inkeping en besmeer de  wraps met de pastinaakcrème. Beleg met de paprikareepjes, de avocadoplakjes, de komijnekaas en de kerstomaatjes. Garneer met de peterselie. Vouw tot driehoekjes, verpak in de aluminiumfolie, doe in een toaster of verwarm de wrapsandwich gedurende een minuut of 7 in de oven op 220 graden.

Trek in een ander gezond broodje? Kijk dan hier.

Geen reactie's

Geef een reactie