chocoladeballetjes

Eet Adele wel chocoladeballetjes?

Een aardbeienmilkshake afgetopt met twee flessen wijn en een pakje sigaretten. Zangeres Adele (31) maakte dit avondmaal met gemak soldaat en schreef daarna ook nog een paar mooie liedjes. Op haar 19de debuteerde ze; een stevige tante met een flinke stem. 

‘Ik maak muziek voor de oren en niet voor de ogen’, antwoordde ze op de vraag van journalisten of ze misschien een probleem had met haar gewicht. Als je te dik bent, fungeer je als openbaar kunstbezit, er valt altijd wel iets goed of af te keuren. 

Onlangs verscheen haar portret in de media, een simpel kiekje aan het strand. Gaat het wel goed met Adele, ze is zo mager, vroegen fans zich af op Twitter. De zangeres, inmiddels een zoon rijker en een echtgenoot armer,  deed er het zwijgen toe. Alleen op haar Instagram-account lichtte ze een tipje van de sluier op: ‘Vroeger huilde ik, nu zweet ik.’

Adele nam volgens de damesbladen een personal trainer in de arm en viel 20 kilo af met de Sirtfood-methode, een dieet dat sinds 2017 furore maakt. Goed voor ‘-3 kilo in 1 week’, staat op het boekomslag, want bij een beetje regime hoort een bestseller. Chocolade en wijn zijn toegestaan, net als boerenkool en boekweit. Het dieet is gebaseerd op de ‘sirtuins’ (silent information regulator proteins), een groep van zeven eiwitten.

Die zouden verschillende functies in het lichaam reguleren, ontstekingen tegengaan en de levensduur bevorderen. Voedingsmiddelen als cacao, olijfolie, kurkuma, dadels, rawits (pepers) en walnoten activeren de sirtuins in het lichaam. Deze chocoladeballetjes zijn een heus Sirtfood-hoogtepunt. Ik gaf ze met liefde wat pit.

Ingrediënten voor ongeveer 20 chocoladeballetjes

120 g walnoten

30 g pure chocolade (85 procent)

250 g medjool dadels (die grote dikke), fijngesneden

1 eetl. cacaopoeder

1 eetl. kurkuma (afgestreken)

2 eetl. zachte olijfolie 

om in te wentelen: kaneelpoeder, chilivlokken, citroengras, gemberpoeder, pure hagelslag

Bereiding

Doe de walnoten en de pure chocolade in een keukenmachine. Maal tot een grof poeder. Doe in een mengkom. Meng er de cacaopoeder en de kurkuma doorheen. Voeg de dadels en de olijfolie toe. Kneed goed, dek af en zet een uurtje in de koelkast. Vorm er dan zo’n twintig chocoladeballetjes van en wentel die naar believen door het kaneelpoeder, de chilivlokken, het citroengras of het gemberpoeder.

U kunt ze eventueel ook door de hagelslag wentelen. Wilt u een hartiger variant dan kunt u natuurlijk ook een stevige scheut aan het beslag toevoegen: denk aan grappa, cognac of calvados. Uiteraard neemt u dan wel een Sirtfood-zijpad.

Meer hartige chocoladerecepten? Kijk dan hier.

Geen reactie's

Geef een reactie