bananencakejes

Op het bananendieet met bananencakejes!

Op het moment dat Sumiko Watanabe in mijn leven kwam, was het al te laat. Deze dame, een apotheker uit Osaka, maakte vijftien jaar geleden furore met een bijzonder afvaldieet. Ze had het speciaal ontworpen voor haar dikke echtgenoot Hitoshi. Het idee was simpel: eet in de ochtend een banaantje of drie en drink er een ruime hoeveelheid lauw water bij. Had haar man grotere trek, dan waren meer bananen toegestaan, met een maximum van zeven per dag.

De lunch en het diner waren niet aan restricties onderhevig, wel was alcohol verboden. Ook was het de bedoeling dat Hitoshi na 20.00 uur niets meer at en pas tegen middernacht naar bed ging. Hij verloor er een kleine 17 kilo mee en schreef er een enthousiast artikel over op socialmediaplatform Mixi. Vanaf dat moment was het bananendieet een enorm succes.

Op mijn werk is altijd vers fruit voorhanden. Helaas vinden de bananen de laatste tijd wat minder aftrek. Eten weggooien is een doodzonde. Dus als ik na een werkdag naar huis ga, dan puilen mijn fietstassen uit met bruin gespikkeld fruit. De afgelopen dagen maakte ik diverse bananenbroden en bakte ik bananencakejes in verschillende uitvoeringen. Ze vonden gretig aftrek onder de collega’s. Wel fijn dat ik straks hun onvermijdelijke overgewicht weer teniet kan doen. Ik zet ze gewoon op het Banana Morning Diet. Hadden we dat maar eerder geweten.

Ingrediënten voor 12 tot 16 bananencakejes

4 eieren

125 g suiker

150 g boter (gesmolten en afgekoeld)

250 g zelfrijzend bakmeel (of 250 g bloem en 8 g bakpoeder)

snuf zout

4 tot 6 bananen

eventueel: 50 g pure chocolade (72%) en 20 g cacao en een snufje kardemom

Pak een kom en mix de eieren schuimig. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Blijf mixen. Doe de boter er straaltjesgewijs bij. Blender de bananen en doe ze bij het ei-mengsel. Mix wederom. Zeef de bloem, doe eventueel bakpoeder en zout erbij. Voeg lepel voor lepel toe aan het beslag. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe het beslag in (siliconen) cupcakevormpjes. Zet die op het rooster en bak de cakejes goudbruin – in ongeveer 25 minuten, afhankelijk van uw oven.

Controleer met een prikker of ze gaar zijn. Als die er droog uitkomt, is het zover. U kunt aan het beslag wat fijngemalen pure chocolade toevoegen en wat cacao, dan heeft u een bananenchocoladevariant die ook heel smakelijk is. Een snufje kardemom geeft het geheel een heel bijzonder karakter. Vers zijn de cakejes het lekkerst, deel ze vooral uit.

Trek in nog meer bananen?

Geen reactie's

Geef een reactie