Spinaziesoep met geroosterde peer en roquefort

Spinaziesoep met geroosterde peer en roquefort

Dokter Sara Gottfried (52) zit op rozen. Haar zelfhulpboeken zijn in de Verenigde Staten bijna altijd bestsellers en naar eigen zeggen heeft ze dé methode gevonden om overtollige kilo’s kwijt te raken. Onlangs verscheen ook in Nederland Het brein body dieet.

Toch is ze geen lachebekje. Gottfried heeft een missie: vrouwen helpen zich weer sexy, vitaal en in balans te voelen. Op YouTube laat ze zien hoe ze dat doet. Neem het filmpje What I Eat in a Day to Get Younger (Wat ik op een dag eet om jonger te worden).

Grijsgroen

Om 6 uur gaat de wekker. Tijd voor yoga! Daarna duikt ze de keuken in, daar ligt het groenvoer al klaar. Minstens 450 gram werkt ze dagelijks naar binnen. Vlees, zuivel of koolhydraten (gluten!) komen er amper aan te pas. De blender knort gelukzalig wanneer hij een grijsgroene smoothie produceert. Aanvullend tikt superslanke Gottfried wat pillen naar binnen en maakt daarna een fikse wandeling met de hond.

Ach, elk dieet werkt. Voor even. In het leven van dit soort goeroes is eten een religie, voor zelfspot is geen ruimte. Maar wat doe je als volgeling als je in weerwil van alle inspanningen toch te dik bent, een kop met rimpels hebt, of als zich desondanks een ziekte openbaart? Heb je dan niet goed je best gedaan of te weinig pillen geslikt? Nee, dan heb je gewoon pech. 

Met het eten van meer groen en wat minder vlees is uiteraard niets mis. Daarom maken we vandaag kruidige spinaziesoep.

Ingrediënten voor spinaziesoep met geroosterde peer en roquefort

1 liter kruidenbouillon

scheutje limoensap

400 g spinazie, gewassen

1 teentje knoflook, gehakt

1 sjalot, gehakt

scheut olijfolie om in te bakken

eventueel: 1 eetl. crème fraîche

1 peer in schijfjes, geroosterd

stukje roquefort, verkruimeld

ter garnering: wat spinazieblaadjes

Neem een liter pittige kruidenbouillon en zet die op het vuur. Doe er wat limoensap bij. Pak een wok, verwarm een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook en de sjalot toe en laat lichtjes bruinen. Voeg in etappes de spinazie toe en laat slinken, in een minuutje of 3.  

Doe in een blender, voeg wat warme bouillon toe. Schenk het mengsel bij de rest van de bouillon en warm goed door.

Breng op smaak, voeg eventueel wat crème fraîche toe. Snijd een peertje in slanke partjes. Besprenkel met wat olijfolie, leg op een bakplaat en rooster gedurende 10 minuten op een temperatuur van 220 graden.

Serveer de spinaziesoep, strooi er wat roquefort overheen, garneer met de peertjes en een verdwaald blaadje spinazie.

Geen reactie's

Geef een reactie