Tijd voor een plussize Sneeuwwitje?

Beeldend kunstenaar Jose Rodolfo Loaiza Ontiveros neemt wel vaker de tradities op het schop. Zijn Plussize Snow White – Sneeuwwitje met rondingen – is een hit, zeker toen de Italiaanse Vogue in 2012 aandacht aan zijn werk besteedde. Hij zegt er zelf over: ‘We moeten ophouden te geloven in de ideale prinses, het is beter om bij de dagelijkse werkelijkheid te blijven.’

Omvang

De omvang van Assepoester en Sneeuwwitje is de afgelopen jaren bron van discussie geweest, zoals blijkt uit dit bericht in Huffington Post. Heeft Disney een verantwoordelijkheid als het gaat om het afbeelden van broodmagere sprookjesfiguren? Droeg actrice Lily James misschien een corset tijdens de opnames van Cinderella?  Ze zei dat ze altijd vrij mager was geweest – en gezond. ‘Waarom moet ik mijzelf hierover verdedigen?

Sprookjes

Het is ironisch dat aan de ene kant in de Verenigde Staten dikke modellen worden gebruikt om obesitas tegen te gaan en aan de andere kant er juist kunstenaars zijn die sprookjesfiguren gebruiken als vrouwen van hun tijd.

Geen reactie's

Geef een reactie