Keukencardio

Ken je het begrip keukencardio? Van het kijken naar fitgirls krijg je honger. Daarom holde ik naar de slager voor steak tartaar.  

Tien miljoen mensen houden haar billen op dit moment in de gaten. Op het socialmediaplatform Instagram is Jen Selters achterwerk een hot item. Dagelijks laat zij foto’s zien van zichzelf. Deze 23-jarige Amerikaanse is een fitgirl. Deze meisjes volgen geen afslankdieet. In plaats daarvan trainen en eten zij zich het ongans en zijn ook nog eens positief ingesteld. Het doel voor velen is voor de meesten onhaalbaar: een sixpack. Dit onder het motto strong is the new skinny.

Selters Hollandse evenknie is Joy Bouwmeester. Op Instagram houdt ook zij haar 63 duizend volgers op de hoogte van haar dagelijks leven. Deze 23-jarige kende ik tot voor kort niet persoonlijk, maar ik weet wat haar bezighoudt. Ze kookt graag en brengt veel tijd door in de sportschool. Daarnaast studeert ze voeding en diëtiek. Toch maar eens Bouwmeester gebeld en naar het geheim van haar succes gevraagd. Ze zei: ‘Ik ben hét bewijs dat wat ik doe ook voor anderen haalbaar is.’ Waarbij ze eraan toevoegde dat sommigen hun gezondheid uit het oog verliezen: ‘Die hebben een veel te laag vetpercentage op de buik. Het is niet normaal voor een vrouw om een sixpack te hebben.’ Ze is niet bang voor calorieën, getuige de foto’s van haar maaltijden. Een potje keukencardio, noemt Bouwmeester koken. Denkend aan Selters gespierde achterwerk holde ik naar de slager. Ik had trek gekregen in biefstuk, of liever gezegd: steak tartaar.

Steak tartaar met waterkers en chips
Bij- of voorgerecht voor 4 personen

1 sjalot, fijngesnipperd
Scheut zachte azijn
200 g biefstuk
1 eetl. kappertjes
5 zure augurkjes
½ bosje platte peterselie
1 eetl. mayonaise (bijvoorbeeld Ton’s Franse mayoneis)
Scheut worcestershiresaus
Druppeltjes tabasco
Peper en zout
Wat citroensap
Handje waterkers of boerenkoolblaadjessla
Vinaigrette
Handje salt & vinegarchips

Selters Hollandse evenknie is Joy Bouwmeester. Op Instagram houdt ook zij haar 63 duizend volgers op de hoogte van haar dagelijks leven. Deze 23-jarige kende ik tot voor kort niet persoonlijk, maar ik weet wat haar bezighoudt. Ze kookt graag en brengt veel tijd door in de sportschool. Daarnaast studeert ze voeding en diëtiek.

Toch maar eens Bouwmeester gebeld en naar het geheim van haar succes gevraagd. Ze zei: ‘Ik ben hét bewijs dat wat ik doe ook voor anderen haalbaar is.’ Waarbij ze eraan toevoegde dat sommigen hun gezondheid uit het oog verliezen: ‘Die hebben een veel te laag vetpercentage op de buik. Het is niet normaal voor een vrouw om een sixpack te hebben.’ Ze is niet bang voor calorieën, getuige de foto’s van haar maaltijden. Een potje keukencardio, noemt Bouwmeester koken. Denkend aan Selters gespierde achterwerk holde ik naar de slager. Ik had trek gekregen in biefstuk, of liever gezegd: steak tartaar.

Hak de sjalot fijn en laat een uurtje in wat zachte azijn trekken. Het vlees moet fijn worden gesneden, maar malen is uit den boze. Met het hakken doet u uw spieren een plezier, maar ik vraag altijd aan de slager of hij dat voor mij wil doen. Laat de kappertjes en de augurken uitlekken en hak ze fijn met een scherp mes. Voeg de uitgelekte sjalot, de kappertjes en de augurken bij het vlees. Hak de peterselie fijn en doe ook bij het mengsel. Schep de mayonaise erdoorheen. Voeg wat worcestershiresaus toe en een paar druppels tabasco. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Er kan desgewenst nog een drup citroensap bij. Schep het mengsel in een kopje en stort op een bordje. Was de waterkers, snijd de blaadjes eraf of gebruik boerenkoolslablaadjes. Hussel door de vinaigrette. Rangschik de blaadjes om de tartaar en garneer met wat chips.

Geen reactie's

Geef een reactie