Wie is Honey Boo Boo?

Alana Thompson stal twee jaar de show (van 2012 tot 2014). Here Comes Honey Boo Boo was een Amerikaanse reality-tv-serie (van TLC) waarin de kleine dikke meid schitterde als deelneemster aan schoonheidswedstrijden en ook het dagelijks leven van de overige Thompsons wordt belicht. Vader is mijnwerker, moeder is huisvrouw en dan zijn er nog drie zusjes. De oudste is in 2014 op 17-jarige leeftijd bevallen.

Het tv-sterretje is geboren in het stadje McIntyre in de zuidelijke staat Georgia. Er wonen 718 mensen, Alana werd een beroemdheid en niet alleen dáár. Ongeveer 20 miljoen kijkers volgen sinds 2012 de avonturen van de familie. Redneck televison wordt een programma als dit wel genoemd: alle clichés over white thrash lijken werkelijkheid te zijn. Liefhebbers roemen de eerlijkheid en openheid van het gezin, critici vinden dat productiemaatschappij TLC de Thompsons exploiteert en ze tegen zichzelf in bescherming moest nemen: ze zijn ongemanierd en nemen geen blad voor de mond, Alana voorop. Behalve als ze deelneemt aan een wedstrijd, dan is ze even de schattige Shirley Temple ten voeten uit.

De vergelijking met de familie Tokkie die in 2003 in Nederland landelijke bekendheid kreeg door een aantal programma’s op televisie, ligt voor de hand, al is er wel een verschil. Hier heeft een klein meisje de complete serie gedragen: tot 2014. De familie bleef in het nieuws, ook toen nieuwe opnames werden gecanceld. In 2018 had Alana bijna een miljoen volgers op Facebook..

foto: TLC

Here-Comes-Honey-Boo-Boo1

4 Reactie's
 • Wondervol
  Geplaatst op 14:03h, 22 juni Beantwoorden

  Wat een gedaanteverandering ondergaat dit meisje als ze op dat podium staat. Bizar.

  • marielouise
   Geplaatst op 14:33h, 22 juni Beantwoorden

   Gek hè, ik was er ook door gefascineerd geraakt. Alsof het een robotje is.

 • Radia - The Unusual Yogini
  Geplaatst op 09:03h, 29 juni Beantwoorden

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik een echte Honey boo boo fan ben. Er lijkt een echtheid die ik zelf zou willen ten toon spreiden ten alle tijden. Alana is denk ik wijs voorbij haar leeftijd en een oude ziel. Ik denk dat ze ons nog versteld zal doen staan, of ik hoop en wens dat, against all odds, en dan heb ik het niet over geld en roem, maar innerlijk en geluk.

  • marielouise
   Geplaatst op 09:30h, 29 juni Beantwoorden

   Maar vind je niet dat ze toch enigszins beschermd zou moeten worden?

Geef een reactie