Hemelse modder

Er leiden veel wegen naar Rome en er zijn net zo veel manieren om gewicht te verliezen. Een fiks aantal daarvan heb ik uitgeprobeerd. Niet omdat ik echt te dik was, maar voornamelijk omdat anderen dat vonden. En toen hun mening er niet meer toe deed, was het wél tijd om de weegschaal in de gaten te houden.

Tegenwoordig heb ik het een stuk makkelijker. Ik verbaas me alleen nog over de nieuwste afvalhypes. Onlangs kwam ik, op de dag des heren, op de site The Lord Prayer Words terecht. Of u nou een bezwaard gemoed heeft of gewoon te zwaar bent: de geestelijken van deze site hebben voor alle problemen een kant-en-klaargebedje.

Er bestaat ook eentje voor gewichtsverlies. Bidt u even mee met deze vrije vertaling?

‘Vader, U ziet mijn hartenpijn tijdens mijn dagelijkse strijd om mijn gewicht. Ik verzoek u om mijn lichaam aan te raken en mijn stofwisseling een zetje te geven. Herstel mijn hele wezen, breng nieuw evenwicht en welzijn. Omring me met uw liefde als ik probeer om te gaan met een slecht zelfbeeld. Help me om van mezelf te houden. Breng wijsheid en waarheid in mijn gedachten en help me van mijn dagelijkse maaltijden te genieten. Geef me energie als ik meer beweeg en fitter word. En zegen mijn inspanningen met duurzaam gewichtsverlies.’

Het was niet eenvoudig om bij dit gebed een goed gerecht te bedenken. Het moest iets hemels zijn, liefst iets goddelijks. Dan is de gezonde keuze niet altijd de makkelijkste. Als God het wil, maken we mijn versie van de toetjesklassieker hemelse modder.

Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten
200 g pure chocolade
10 g ongezouten boter
2 kleine eieren (biologisch)
15 g suiker
400 ml slagroom
15 ml koffielikeur
15 kardemompeulen, gevijzeld
Garnering: wat eetbare bloemetjes, 1 eetl. granaatappelpitjes en een handvol kersen

Pak een metalen mengkom, breek de chocolade in stukjes, smelt au bain-marie en meng de boter erdoor. Laat afkoelen tot het mengsel lauwwarm is. Splits de eieren en meng de eigelen erdoorheen.

Neem nog een kom en klop daarin de eiwitten met de suiker tot een stevige massa. Zet even apart. Giet de slagroom in een andere mengbeker en mix tot een lobbige massa. Spatel het eiwit door het chocolademengsel.

Spatel de slagroom en de likeur erdoorheen. Vijzel eerst de hele peulen, verwijder dan de vliesjes, vijzel door tot poeder en meng door het beslag. Laat deze hemelse modder minstens 2 uur opstijven in de ijskast. Garneer met granaatappelpitjes en kersen. Een eetbaar bloemetje fleurt de modder prachtig op.

Geen reactie's

Geef een reactie