Feed me!

Little Shop of Horrors is een film van Roger Corman uit 1960, waarin Jack Nicholson ook een rol speelt. Het is een sciencefictionsprookje over een plant die mensenbloed en -vlees nodig heeft om te groeien. Slechts twee dagen duurden de opnamen, Corman bleek een meester in dit genre.

Plaats van handeling is een bloemenwinkel aan Skid Row in New York waar de eigenaar, Mr. Mushnik, bijna bankroet is als zijn jonge assistent Seymour Krelbourn een vreemd plantje vindt bij volle maan. Krelbourn ontdekt al snel dat het plantje louter in leven kan blijven als hij bloed geeft, dan groeit het als een bezetene. Maar een paar druppeltjes zijn niet genoeg. De plant gaat tegen de zin van de jongen in een eigen leven leiden en wordt steeds veeleisender. En dan is er ook nog bloemenmeisje Audrey op wie Krelbourn heimelijk verliefd is, maar zij heeft al een vriendje, de sadistische tandarts. Hoe kan hij Audrey voor zich winnen?

Krelbourn noemt de plant Audrey II en om in de niet te stillen honger te voorzien, beraamt hij een snood plan. Intussen groeit de plant gestaag en vraagt om meer voedsel: ‘Feed me!’

Drie zangeressen leveren commentaar op het geheel. Little Shop kent vele uitvoeringen en naast de film uit 1960 is er dus deze uit 1986 (regie Frank Oz, in z’n geheel op YouTube te zien). Ook zijn er talloze musicalbewerkingen die ook onlangs werden opgevoerd. Er is zelfs een Nederlandse versie.

Foto: Little Shop of Horrors -UK Touring Production 2009.

little-shop-of-horrors-728550

 

 

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie