Ouderwets lekkere boerenkool

Uw love handles kunt u er zonder een centje pijn laten verwijderen. Bij Coolsculpting in Blaricum voeren ze uw hardnekkige vet geruisloos af door bevriezing. Dat kost wel een paar duiten, maar dan heb je ook wat. Een rondgang langs vetverwijderaars en pillendraaiers levert begin januari altijd mooie inzichten op. Er is een wonderpil die Kilokiller heet en kersensteel en moerasspirea bevat. Plus ananas! Die maakt u strakker – al weet ik niet of dat een aanbeveling is.

De weg naar de hel schijnt geplaveid te zijn met goede voornemens.
Ik wil lekker eten en als het even kan gezond. Mijn wens voor het nieuwe jaar? Eerherstel voor de gluten. Boerenkool wil ik gewoon op mijn bord en niet in een zakje of in een drankje (en als je meer informatie wil over boerenkool, neem dan even hier een kijkje). Koester de koolhydraat met deze boerenkoolschotel.

Kruidige boerenkoolschotel met hamlapjes
Ingrediënten voor 4 personen

flinke scheut sojasaus (Kikkoman Light)
1 flinke theel. sambal
1 theel. gemberpoeder
2 theel. laos
scheut citroensap
400 g hamlapjes
750 g aardappelen (kruimig, geschild)
1 ui, gesnipperd
zonnebloemolie
1 puntpaprika, in reepjes
1 handje gedroogde paddestoelen, geweekt
1 duimpje gemberwortel, geschild en fijngehakt
300 g boerenkool, voorgesneden
scheut kruidenbouillon
melk en boter

Maak een marinade van de ketjap, de sambal, het gemberpoeder, de laos en het citroensap. Leg de hamlapjes erin en meng. Week de paddestoelen in wat water. Kook de aardappelen in gezouten water gaar en giet af. Zet apart met het deksel op de pan.

Neem een grote pan (wok) en fruit het uitje in een scheut neutrale olie. Voeg de paprika en de fijngesneden gemberwortel toe. Stort de boerenkool erbij en roer goed. Voeg een scheut sojasaus en wat sambal toe en schep voortdurend om. Doe er een scheut kruidenbouillon bij en laat pruttelend garen. Giet de paddestoelen af, was, snijd fijn en voeg toe aan de boerenkool.

Bak in een andere pan de hamlapjes in wat olie om en om gaar. Stamp de aardappelen met behulp van een scheut melk en een klont boter tot een puree en warm nog even zachtjes door. Maak dan de borden op: een hamlapje, daarop een bolletje puree en vervolgens daaroverheen de boerenkool. Ouderwets lekker.

Boerenkoolschotel

Nog een lekker boerenkoolreceptje? kijk dan hier.

Geen reactie's

Geef een reactie