Bloemkoolrijst met halloumi

Antidiëten met bloemkoolrijst en halloumi

Molly Bahr zag het licht in 2016. Daar hebben wel meer mensen in Miami last van, maar bij haar was het serieus. Voorheen trok deze psychotherapeut graag spannende sportpakjes aan en maakte ze zelfportretten die op sociale media hun weg vonden. Ook liet ze zien wat ze at: bordjes vol met gezondheid. Daarmee wilde ze haar volgers niet alleen aanzetten tot bewust eten en bewegen, maar ook tot toezicht op de omvang. Als een rottweiler.

Tot Bahr een lezing bijwoonde en de spreker terloops ‘intuïtief eten’ noemde als dé oplossing voor gewichtsproblemen. Dat komt neer op nemen waar je trek in hebt en niet aan de slanke lijn doen. Toen viel het kwartje. Nu volgt ze haar hart. Een slagroomsoes schijnt ze op te eten, want op Instagram zag ik de taartjes voorbijkomen, vergezeld van hart-onder-de-riemspreuken: ‘Het is normaal om te rouwen om het dunne lichaam dat je ooit had.’

Dat gedachtengoed gaat erin als Gods woord in een ouderling, zeker bij de duizenden mensen die elke maandag met leedwezen naar de weegschaal kijken. Bahr en haar volgelingen omarmen de tien gouden geboden van dit antidieet als een nieuwe religie. Een kleine greep: wijs elk afslankdieet af. Eer de honger. Voel de verzadiging. Sluit vrede met voedsel. 

De intuïtieven zeggen: gezondheid is niet van gewicht afhankelijk. Als je dik bent, hoort dat misschien wel bij je. Ik heb deze methode nog niet toegepast. De vrees dat ik een berg gebakken rijst met toebehoren naar binnen werk, vergezeld van een liter bier, is te groot. Daarom heb ik dit snelle alternatief bedacht in het kader van antidiëten. 

Ingrediënten voor het antidiëten: bloemkoolrijst met halloumi, hoofdgerecht voor 3 personen

1 ui, grofgehakt

scheut neutrale olie

1 paprika, in blokjes

1 halve bloemkool, vermalen tot rijstkorrels (keukenmachine)

2 wortels, ook tot korrels vermalen

1/2 courgette, in blokjes

1 tomaat, in blokjes

1 eetl. currypasta (ik nam Patak’s)

 225 g halloumi (Cypriotische kaassoort), gegrild of gebakken

1/2 supermarktbosje koriander, grofgehakt, en wat bieslook

Pak een koekenpan en laat de ui zachtjes bruinen in een scheut olie. Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes en doe bij de ui. Schep om. Laat in een wok een scheut olie warm worden. Voeg de bloemkool- en de wortelkorrels toe. Bak op hoge temperatuur. Doe dan de courgette en de tomaat erbij. Voeg het ui-paprikamengsel toe, warm goed door, breng het geheel op smaak met de currypasta (en eventueel wat zout en peper) en strooi de koriander eroverheen. Gril of bak de halloumi, voeg toe en serveer. In het kader van antidiëten met bloemkoolrijst: een biertje smaakt er goed bij.

Meer lezen over bloemkool? Kijk dan even hier.

Geen reactie's

Geef een reactie