Te dik? Zing over vet

Te dik? Zing over vet met The Chicken Fat Song

John F. Kennedy vond dat de jeugd te dik was en bedacht een plan. In minder dan een week tijd stond een liedje op papier: The Chicken Fat Song.

We schrijven 1961. Zanger en danser Robert Preston (1918-1987) zou optreden op scholen, Meredith Wilson (1902-1984) zou een liedje schrijven waarmee Preston een serie oefeningen als sit-ups en push-ups introduceerde. De twee kenden elkaar van de de musical The Music Man: die was een groot succes. In minder dan een week tijd stond een liedje op papier: The Chicken Fat Song. Drie miljoen plaatjes gingen ter perse onder het motto: Give that chicken fat back to the chicken, and don’t be chicken again.

Het liedje werd een hit. Kennedy gebruikte alle middelen die tot zijn beschikking waren: spotjes op de radio en de televisie, advertenties in kranten en hij liet ook posters en flyers drukken. Er kwamen twee versies van het liedje beschikbaar: eentje van 3 minuten voor op de radio en eentje van 6 minuten die op scholen kon worden gebruikt. Een kwart miljoen kinderen nam deel aan het proefproject. Daardoor kwam er ook meer aandacht voor gymnastiekonderwijs. 
http://https://www.youtube.com/watch?v=YZCHJd0JjpU

maxresdefault

Programbackcoverjpg

Geen reactie's

Geef een reactie