Big bikini meal (Tabouleh)

Met het meisje uit de televisiereclame is niets mis. Toch heeft zij een probleem: het arme kind vreest volkomen onterecht dat zij niet meer in haar bikini past. Maar er is een oplossing: doordat zij het ‘Special K granenontbijtprogramma’ van Kellogg’s volgt, zit die bikini over precies twee weken weer als gegoten. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten badpakkenfabrikant Sauipe als partner ingeschakeld en promotieactiviteiten ontwikkeld als een bikiniparade in Florida. De kleur van het kledingstuk is altijd rood, conform de bedrijfsvormgeving. Teksten als ‘Do Summer Clothes Scare You‘ prijken op advertenties. Bikini’s, ik heb het er niet op en nog minder op multinationals die je willen laten afvallen onder valse voorwendselen: een Koreaanse blogster ontdekte dat dit ontbijt meer calorieën bevat dan gewone cornflakes.

En badpakken en ik is ook niet altijd een gelukkig huwelijk. Jaren geleden wilde ik in een lingeriewinkel een donker badpak passen. Effen. De eigenaar, strak in het pak, het zwarte haar glad naar achteren gekamd, monsterde mij met kennersoog en zei grijnzend: ‘Wat jammer nou, dat gevulde vrouwen altijd kiezen voor zwart. Probeer deze eens.’ En hij reikte een goudkleurig badpak aan met daarop een gigantische tijger. Brullend. Tegenstribbelen hielp niet. Twee minuten later stond de man aan de andere kant van het gordijn en verordonneerde: ‘Laat nou eens zien!’

Eenmaal buiten scheen de zon venijnig. Ik had honger, geen badpak en trek in iets fris. De oplossing: tabouleh. Een salade uit het Midden-Oosten.

Tabouleh, salade voor 4 personen

1 grote bos blad- of krulpeterselie
1 bosje munt
1 bakje kerstomaatjes
2 bosuitjes
1 kopje fijne bulgur
zout en peper
eventueel olijfolie en citroensap naar smaak

Met een vlijmscherp mes heb ik peterselie, munt, bosuitjes en tomaten fijngesneden. U kunt de tomaten ontpitten en ontvellen, ik vind dat niet echt nodig. In de tussentijd heb ik bulgur (een tarwesoort, verkrijgbaar in exotische winkels) 10 minuten laten weken in koud water en daarna uitgeknepen. Bulgur is te koop in verschillende soorten, van grof tot fijn. Neem de fijne soort. Vervolgens heb ik alle ingrediënten met elkaar vermengd en op een mooie schaal opgediend. Bladpeterselie heeft meer smaak dan krulpeterselie, al ziet de laatste er leuker uit. Een dressing is niet nodig, al kan er naar smaak wel wat olijfolie en citroensap overheen worden gesprenkeld. Smaakt ook lekker in combinatie met gegrild vlees.

Onder: de Koreaanse Special K reclame

special kbikini

Geen reactie's

Geef een reactie