Een schoonheidsschool voor alle meisjes

Een schoonheidsschool? Jaha, met een beetje hulp kan ieder meisje een dame worden, dat was de gedachte achter de Londense Lucie Clayton Charm School. Dit instituut was opgericht in 1928 door Sylvia Lucie Golledge en verwierf faam in de jaren vijftig en zestig onder leiding van Evelyn Kark. Toen was het echt een modellenopleiding.

Joanna Lumley was een Lucie Claytonmeisje, maar ook actrice en supermodel Jean Shrimpton. Je kon er leren koken, bloemschikken, kleding ontwerpen en naaien. Je kreeg les in voedingsleer, je moest op de weegschaal. Evelyn Kark zei ooit in een interview dat ze geen idee had waarom. Ook hun buste werd opgemeten. Sommige oefeningen waren bedoeld om die omvang te vergroten.

Bij een etiquette-opleiding moet je niet alleen denken aan tafelmanieren, maar ook aan de alledaagse dingen des levens. Hoe kom je uit een auto? Hoe trek je een jasje op een correcte manier uit? Dingen waar je niet bij stilstaat, maar waar je genadeloos op kunt worden afgerekend als je in bepaalde kringen verkeert.

Kark voegde er in de jaren negentig een secretaresse-opleiding aan toe. In 2007 fuseerde de school in Quest Business Training. Voor goede manieren kun je tegenwoordig terecht bij opleiding The English Manner.

Yardley-advertentie met Jean Shrimpton

jean-shrimpton-yardley-ad-1346096624_org

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie