Wat te doen met pompoen?

Ze zijn enorm groot, moeilijk te hanteren en ook nog eens oranje. Ik heb het over pompoen. Rond oktober in de supermarkten voorzien van een gezichtje dat je kunt uitsnijden. Halloween, ik heb het er niet op. Behalve als Jack, the Pumpkin King of Halloween, gaat zingen. Dat doet hij in de film The Nightmare Before Christmas (uit 1993). De stem is van Danny Elfman. Luister en huiver en slijp ondertussen het mes voor een lekkere pompoensoep.

Pompoensoep met seroendeng
Ingrediënten
Voor 4 personen:

1 liter groentenbouillon, zelfgemaakt of van een blokje
1 kleine pompoen, van zaad ontdaan, in stukken (of een flespompoen)
1 pastinaak, in stukken
1 ui, fijngesneden
scheut neutrale olie (arachide- of zonnebloemolie)
scheut sinaasappelsap
4 dessertlepels seroendeng (kokosstrooisel met pinda’s, te koop bij toko’s of in de grote supermarkten, van het merk Kokki Djawa)

Snijd pompoen, pastinaak en ui aan stukken. Besprenkel met de olie en gril gedurende een half uur tot drie kwartier. Schep af en toe om. Doe de gare groenten in een blender en maal niet al te fijn. Pas op voor babyvoer. Voeg dit mengsel bij de groentenbouillon. Warm goed door en proef op smaak. Voeg een scheut sinaasappelsap toe en eventueel wat peper en zout. Leg een schepje seroendeng op een soepbord en giet de hete soep eroverheen. Dien op en eet. Een tweede ronde is niet nodig.

Geen reactie's

Geef een reactie