Miss Fat and Beautiful

Onder het motto ‘Plump and Lovely’  werd in de jaren zestig de eerste Miss Fat and Beautiful-wedstrijd georganiseerd in Groot-Brittannië. Dit bioscoopfilmpje beoogt te laten zien hoe de Britse vrouw in de loop der jaren in gewicht is toegenomen, maar er toch nog begeerlijk kan uit zien. De mannelijke voice-over verhaalt over de vormen van deze vrouwen ‘waar oude Hollandse meesters zo van hielden’.

En: ‘Hun afmetingen zijn wat je genereus zou noemen, maar dat betekent niet dat ze er niet chic kunnen uitzien. En de lompenhandel is wakker geworden: de mollige meid heeft dezelfde behoefte om zich stijlvol te kleden als haar dunne zus.’

De winnares wordt dan ook bestempeld als Britains most glamorous  fatty. Het initiatief voor deze modewedstrijd werd door een kledingketen genomen. Mrs Wall was trouwens de winnares.

Schoonheidswedstrijden kwamen op in de jaren vijftig, met de Miss Universe uitverkiezing als internationaal hoogtepunt. Onderstaand schema was behulpzaam bij de selectie.

miss-fat-and-beautiful-contest-ca-1960-via-jezebel-see-movie

 

 

 

 

 

 

 

1959-chart-how-miss-universe-is-picked-via-the-society-pages

2 Reactie's
 • Wondervol
  Geplaatst op 09:56h, 27 maart Beantwoorden

  Wat erg! Eigenlijk is er al die jaren maar weinig veranderd! En ik zie zelfs de voorloper van Sarah’s Sweeties voorbij komen! 🙂

  • marielouise
   Geplaatst op 15:00h, 28 maart Beantwoorden

   Ah, het witte broekje!

Geef een reactie