Michelle Obama en haar moestuin

Als het even kan staat Michelle Obama (1964) om 6 uur ’s ochtends op. Soms zelfs eerder. Waarom? Nou, om anderhalf uur te sporten: beetje yoga, beetje cardio, beetje fitness, beetje werken met gewichten. Dat doet ze anderhalf uur, samen met Barack. Echt. Dan ontbijten ze met het hele gezin en daarna begint de werkdag.

Onlangs vierde ze haar vijftigste verjaardag. Botox wijst ze niet af (‘zeg nooit nooit’), zei ze in een interview ter ere van die mijlpaal. Als een vrouw zich daar beter bij voelt, wie is zij dan om dat af te wijzen? Haar doel is om de Amerikaanse jeugd gezonder te krijgen, ze meer groenten en fruit te laten eten en uiteindelijk obesitas tegen te gaan.

Zij ondersteunde de organic food movement. De gezondheid van haar familie en wat zij in hun mond steken bracht haar op het idee om in 2009 liefst 1100 vierkante meter moestuin aan te leggen – samen met 23 leerlingen uit de bovenbouw. Alle Witte Huisgasten kregen vanaf die tijd organisch voedsel voorgeschoteld. Ze installeerde ook bijenkorven op de South Lane van het Witte Huis.

Om die reden is ze de Let’s Move campagne begonnen – Amerika’s antwoord op het stijgende kinderobesitascijfer – en geeft ze zelf het goede voorbeeld. Is ze een rolmodel of doorgeslagen in haar gezondheidsmanie? Daar ben ik nog niet uit. Op dit filmpje zie je haar met presentator Jimmy Fallon, om de Let’s Move Campagne te promoten.

1 Reactie
  • Wondervol
    Geplaatst op 10:05h, 17 januari Beantwoorden

    Wat een hilarisch filmpje! Wat een leuke vrouw! Let’s Move, dat klinkt toch een stuk beter dan JOGG…..

Geef een reactie