Grote zwaantjes

Kunnen grote zwaantjes ook dansen? De Britse choreograaf Wayne Sleep (1948) denkt van wel. Voor een Channel 4 tv-productie werd hem gevraagd zestien vrouwen en twee mannen te trainen voor een speciaal Zwanenmeer. Hij kon kiezen uit vijfhonderd gegadigden: mensen die ooit hadden gedanst, maar waren afgehaakt omdat ze in hun tienertijd in gewicht waren toegenomen of om andere redenen hun spitzen aan de wilgen hadden gehangen. Het was trouwens niet de bedoeling om een tv-programma te maken over afvallen.

article-2518120-198A357C00000578-78_634x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Channel 4.

Hoon viel hem ten deel: wilde hij deze dikke mensen en plein publiek voor schut zetten? Nee, betoogde hij in een interview met de krant Daily Mail. Zelf was hij als kind te klein van stuk – vonden anderen – om een balletcarrière te ambiëren, maar hij hield vol en danste uiteindelijk bij The Royal Ballet.

Kunnen deze mensen de vloer op? Daar is hij eerlijk in: nee. Ze zijn simpelweg te enorm. Maar dat wil niet zeggen dat je met een fors postuur niet kunt dansen. De beroemde danseres Isadora Duncan (1877-1927) was immers ook enorm. En daarbij: zwanen zijn flinke beesten.

Big Ballet is vanaf februari 2014 op de Britse televisie te zien.

 

Geen reactie's

Geef een reactie