Fattening Frogs

Sonny Boy Williamson II was een Amerikaanse bluesmuzikant (1899-1965). Hij was ook bekend als Aleck Miller, Willie Williamson, Willie Miller, Little Boy Blue, The Goat en Footsie.

Hij werd naar eigen zeggen geboren op een plantage in Glendora, Mississippi, op 5 december 1899 (over die datum zijn twijfels) en stierf in het plaatsje Helena in Arkensas. Zijn doorbraak kwam in 1941, toen hij mocht spelen in de King Biscuit Time Show, een radioprogramma dat werd genoemd naar de plaatselijke meelfabriek, die het programma sponsorde. Williamson richtte een band op: The King Biscuit Boys. Het was een van de weinige zenders waar zwarte artiesten mochten optreden. Het programma bestaat nog steeds: op 13 mei werd het voor de 17 duizendste keer uitgezonden.

Er zijn meerdere liedjes met de titel (No) Fattening Frogs for Snakes. Zo is er een versie van Virginia Liston uit 1925, eentje van Bumble Bee Slim uit 1935 en de uitvoering van de vijfmansformatie The Larks uit 1951 mag er ook zijn. In 1963 trad Sonny Boy Wiliamson II met de Animals op in Newcastle en kreeg toen ook bekendheid in Europa. De uitdrukking Fattening Frogs for Snakes laat zich misschien het best vertalen als onze parels voor de zwijnen.

It took me a long time, to find out my mistakes
Took me a long time, to find out my mistakes
(it sho’ did man)
But I bet you my bottom dollar, I’m not fattenin’ no more frogs for snakes
I found out my downfall, back in nineteen and thirty
(I started checkin’)
I found out my downfall, from nineteen and thirty
I’m tellin’ all of my friends, I’m not fattenin’ no more frogs for snakes
All right now… (solo)
Yeh it is nineteen and fifty-seven, I’ve got to correct all of my mistakes
Whoa man, nineteen and fifty-seven, I’ve got to correct all of my mistakes
I’m tellin’ my friends includin’ my wife and everybody else,
not fattenin’  no more frogs for snakes

De foto is afkomstig van de site ccriderblues.com.

Sonny_Boy_Williamson2

 

Geen reactie's

Geef een reactie