Zit dikte in de familie? Wel bij de Waites

Zit dikte in de familie? Dit is zo’n dikke familie, de Waites. 92 jaar geleden waren zij het dikste gezin ter wereld. Zij werden gefotografeerd voor de krant.

Zoon Jack was op dat moment 20 jaar oud en woog 640 pond, moeder Emma van 50 had een gewicht van 624 pond, vader Waites (54) woog 614 pond, zus Tiny van 18 woog 304 pond, de jongste is Dolly van 16 (ook wel Baby Doll genoemd) en die woog 547 pond. Op 15 november 1927 haalden zij de krant, The Milwaukee Sentinel. Waarom? Wetenschappers hadden ontdekt dat veel ongeneeslijke ziekten obese mensen leken te treffen, vooral na hun 45ste.

Verzekeringsmaatschappij

Vrouwen leken daar trouwens minder kans op te hebben dan mannen. Hoe kwamen de onderzoekers tot deze bevindingen? Een grote verzekeringsmaatschappij had de gegevens geleverd van 192 duizend doden. Deze familie was ook door de wetenschappers onderzocht en wat bleek? Ze bleken allemaal in goede gezondheid en – opmerkelijk voor die tijd – nog in leven.

Voor dikkerds die minder fortuinlijk waren, raadden de wetenschappers aan hun leefstijl aan te passen, met hulp van een arts: om het hart en de nieren zo min mogelijk te belasten. Zo veel is er dus niet veranderd.

 

Geen reactie's

Geef een reactie