Big Buck Bunny mag er wezen

Big Buck Bunny mag er wezen: groot grijs, maar altijd vriendelijk. Hij woont in het paradijs en geniet van de zon en de bloemen. Er is een schaduwzijde, hij wordt gepest door knaagdieren Frank, Rinky en Gamera. Het drietal heeft het niet alleen op het konijn gemunt, ze schuwen zelfs niet om tot twee keer toe een weerloze vlinder te doden. Dat is voor Big Buck Bunny de druppel. Zijn wraak is bitterzoet.

In 2008 maakte Sacha Goedegebure samen met producent Ton Roosendaal deze 9 minuten durende animatie die slechts 150 duizend euro kostte. De film was een project van de Blender Foundation, een non-profitorganisatie die een open source computerprogramma voor animaties en 3D-computergraphics heeft ontwikkeld dat voor iedereen toegankelijk is.

Onlangs is Blender 2.74 gelanceerd. De organisatie was eigenlijk een van de eerste die gebruik maakte van crowdfunding. Met hun initiatief snijdt het mes aan twee kanten: Blender wordt steeds beter door ervaring te delen waardoor het programma beter wordt. Big Buck Bunny (de makers hopen dat Hollywoodproducenten als Pixar ook ooit hun kennis doorgeven) is als konijn vrijgesteld. Op YouTube zijn verschillende versies te zien.

Er zijn trouwens meer animaties met dikke wezens. Kijk ook eens naar deze.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geen reactie's

Geef een reactie