Small Potatoes, zingende aardappelen

De band Small Potatoes wordt gevormd door vier zingende aardappelen, en was in 2011 te zien op de Britse televisie. Geestelijk vader is producent Josh Selig.

Olaf is erg dik. Zijn vriend Nate is lang en dun en van vaders kant Spaans. Chip heeft een normaal postuur en Ruby, de leadzangeres, is klein en oranje. Wat hebben deze figuurtjes met elkaar gemeen? De band is geënt op The Beatles, de filmpjes zijn kort en geestig. Josh Selig (1964) maakt met zijn bedrijf Little Airplane Productions in Groot-Brittannië furore met bijzondere tv-series. Selig begon zijn carrière als kindacteur bij Sesam Straat en keerde later terug als schrijver, tot hij in de jaren negentig zijn eigen bedrijf oprichtte.

Vaak wordt hem gevraagd hoe hij op het idee kwam een tv-serie rond vier piepers te maken. Zijn antwoord luidt dan steevast: ‘Ik heb altijd van aardappelen gehouden. Ze zijn nederig, onbevooroordeeld en iedereen houdt er toch van? Aardappelen zijn de perfecte metafoor voor kinderen: ze zijn nog niet gevormd, de wereld ligt aan hun voeten en ze zijn grappig.’ Seligs motto: ‘Short potato, tall potato, light or dark, we’re all potatoes at heart.

Veel volwassen fans gebruiken de figuurtjes als inspiratiebron in de keuken en posten cupcakevarianten op Twitter en Facebook. De vier zijn zo populair dat ze zelfs een eigen fanclub hebben. Van die site is deze foto afkomstig.

 

tumblr_lu9t0sszet1qew8cio1_1280

Geen reactie's

Geef een reactie