Volkskeuken: elke dag lekker eten

De koks van de Volkskeuken van de Volkskrant.
Door Pay-Uun Hiu, Tallina van den Hoed, Marcus Huibers, Onno Kleyn, Loethe Olthuis en Marie Louise Schipper.

De Volkskeuken is een geliefde en inspirerende rubriek voor veel lezers van de Volkskrant. Elke werkdag geven de Volkskoks niet alleen recepten voor de dagelijkse dis maar en passant vertellen ze hun niet alledaagse observaties en belevenissen die zonder uitzondering leiden tot een bijzonder, gewoon, gemakkelijk of iets ingewikkelder maar altijd smakelijk gerecht.

Hierbij heeft elke kok zijn of haar eigen specialisme: van vegetarisch tot Aziatisch, van Bourgondisch tot lokaal en van gezinsmaaltijden tot de Franse keuken. En alles wat daar tussenin zit.

Behalve 90 heerlijke recepten biedt Elke dag lekker eten ook een kijkje in de keukens van de zes Volkskoks!
Forte Culinair, €24,50. Verkrijgbaar bij de boekhandel en op onze eigen webwinkel NL12books.nl

7 Reactie's
  • An Hazekamp
    Geplaatst op 14:50h, 07 september Beantwoorden

    Mevrouw Schipper,
    Het is steeds weer genieten van de recepten maar bovenal van de korte verhaaltjes bij de recepten in de Volkskeuken reeks.
    En nu ook nog de boeiende website van u ontdekt.
    Met groet, Anne

    • Marie Louise Schipper
      Geplaatst op 15:08h, 07 september Beantwoorden

      Beste mevrouw Hazekamp, beste Anne,

      Wat ontzettend fijn om te horen!
      Hartelijke groet van Marie Louise

  • Jose Mannaert
    Geplaatst op 13:06h, 12 november Beantwoorden

    Beste Marie-louise,
    In de Volkskrant van 20 oktober las ik het recept Bordje Heimwee. Wij zoeken iemand die in februari 2024 een maand in ons huis wil wonen en 4 katten wil verzorgen. Ze hebben een luikje en kunnen naar buiten. Misschien is dat iets voor Sacha? Even rust en op loopafstand van het Vondelpark..Laat maar weten.
    Wij zoeken ook verder.

  • Micky Telleman
    Geplaatst op 10:58h, 08 december Beantwoorden

    Beste Marie Louise,
    een vraag over het recept van vandaag in de Volkskrant: er staat 20 gram pindakaas, dat lijkt zo weinig vooral in vergelijking met 200 gram pure chocolade. Of is dat juist de bedoeling?

    • Marie Louise Schipper
      Geplaatst op 07:37h, 09 december Beantwoorden

      Beste Micky,
      Met de hoeveelheid pindakaas kun je naar hartelust variëren! Ik koos voor deze hoeveelheid, maar de verhoudingen komen in dit recept niet zo nauw.
      Hartelijke groet,
      Marie Louise

  • Lies Franken
    Geplaatst op 13:56h, 31 januari Beantwoorden

    Mevrouw Marie Louise,

    Ik heb een vraag over het recept van de „ Opknapcake“ dat ik vandaag las en nu graag wil maken.
    Is het de bedoeling dat het fruit, de manderijn en sinaasappel, geschild worden of niet?
    Dit is mij niet duidelijk bij het lezen van de bereidingswijze.
    Alvast dank voor uw antwoord,
    Lies

    • Marie Louise Schipper
      Geplaatst op 11:00h, 03 februari Beantwoorden

      Ja, die hele sinaasappel gaat erin!

Geef een reactie