Mierikswortelsoep met zalm

Vandaag is het Blue Monday en daarom maken we soep met mierikswortel. Volgens berekeningen heeft u op deze grijze maandag in januari uw goede voornemens al laten varen. Gelukkig maar. Deze mierikswortelsoep geeft het vertrouwen in de mensheid terug.  Calorietechnisch kunt u er geen buil aan vallen.

Maak een pittige visbouillon, doe de mierikswortel erbij. Voeg het citroensap en de worcestershiresaus toe. Rijg een stukje gerookte zalm aan een saté-pen, eentje pen per bord. Schenk de warme soep eroverheen. Serveer er beboterd geroosterd witbrood of volkorenbrood bij en trakteer uzelf op een glaasje champagne. Ook goed tegen een oudejaarskater.

Mierikswortelsoep met zalm
voor 4 personen

1 liter visbouillon, van een blokje of zelf getrokken

1 tot 2 flinke dessertlepels geraspte mierikswortel (uit een potje)

2 eetlepels citroensap

1 scheutje worcestershiresaus

250 gram gerookte zalm

4 sneetjes geroosterd witbrood

klont roomboter

Deze litho is van Currier & Ives, gemaakt tussen 1856 and 1907. Titel: Blue Monday

Geen reactie's

Geef een reactie