Page

Marie Louise

Home » Marie Louise


Tegeltjes lichten en daarna lekker schoffelen. Dat is de drijfveer bij alles wat Marie Louise Schipper doet. In oktober 2017 verscheen haar boek Goede Bedoelingen, de onvoorziene gevolgen van internationale noodhulp bij uitgeverij Balans, over de Biafraoorlog die eind jaren zestig in Nigeria meer dan een miljoen slachtoffers eiste. De aanleiding voor dat boek was een toevallige foto waarop vijf Biafraanse kinderen stonden die in Nederland zouden aansterken. Het onderzoek naar deze kinderen en wat er aan hun komst ten grondslag lag, resulteerde in een ontroerende reconstructie waarover in diverse media werd bericht: in Revu, dagblad Trouw en de Volkskrant  en het radioprogramma Met het oog op morgen. Ook verscheen een recensie in radioprogramma ArgosOp 24 december besteedde het VPRO-radioprogramma OVT er aandacht aan. In tv-programma Nieuwsuur verscheen een uitgebreide reportage. Ook TC Tubantia berichtte meermaals over Goede bedoelingen.

Als zij voor de Volkskeuken van de Volkskrant een bijdrage schrijft, duikt ze graag in de geschiedenis. Sinds 2007 schrijft zij kookcolumns over aankomen en afvallen en belicht de culinaire kant van dieetvoedsel. Nieuwe diëten en wetenschappelijke ontwikkelingen neemt ze op de korrel. Geregeld duikt ze in de geschiedenis. De gevolgen van de obesitasepidemie volgt ze op de voet. Resultaat daarvan was het boek De dikke diëtist dat in 2012 is verschenen bij uitgeverij Atlas Contact.

In 2005 en 2006 verscheen de film en bet boek Tulpengoud, een gezamenlijke productie met fotograaf en documentairemaker Leo Erken. In dat boek beschreef zij hoe hedendaagse tulpenkwekers in de ban raakten van het grote geld dat nieuwe tulpensoorten opleverden.

Marie Louise is te boeken voor lezingen bij De Schrijverscentrale 

Alle teksten: Marie Louise Schipper

info@marielouiseschipper.nl
+31 6 29046203

Fotografie: Marie Louise Schipper en Leo Erken
Deze site is gebouwd door Leonie Hoever

De boeken zijn te koop in de boekhandel en via www.nl12books.nl

Please note that all copyrights on this site belong to the authors, photographers and designers. This website and its content are protected by international laws on copyright. Anyone who wants to copy or publish the photos, the text or the design needs the permission of the copyright holders. Using our material on the Internet is also a form of publication. If you have questions about copyright please contact us. 

Bewaard
comments icon 0 reacties

Schrijf een reactie...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *